3D Laserscanning

Landmeter-Expert Van Gele hecht veel belang aan nauwkeurigheid en kwalitatieve meetinstrumenten. Met onze investering in de FARO Focus Premium beschikken we over de nieuwste generatie laserscanners.

Overweegt u voor het eerst 3D laserscanning? Of zet u deze techniek reeds langere tijd in voor uw projecten? Voor elk project bespreken wij met u de beste plan van aanpak en werkwijze. Onze expert staat klaar met advies en bekijkt naar gelang de toepassing met welke nauwkeurigheid en densiteit onze metingen worden uitgevoerd.

 

Snel

Nauwkeurig

Veilig

Toegankelijk

Digital Twin

Op kantoor worden de afzonderlijke scans tot 1 geheel gekoppeld en samengevoegd tot een puntenwolk. Het resultaat is een exacte digitale kopie van een fysiek object of omgeving. De puntenwolk kan opgeleverd worden in zwart-wit of in kleur. Het opmaken van deze gekleurde puntenwolk gebeurt aan de hand van de interne fotocamera van de scanner.

Scan 2 Plan

Puntenwolken worden aangeleverd in een ruim gamma van formaten in overleg met de klant zodat u met eigen software aan de slag kan. Met onze moduleer- en verwerking software maken wij eenvoudig de nodige 2D/3D plannen op van grondplannen & gevelzichten tot doorsnedes en 3D modellen. Voor simpele visualisatie of het verkennen van uw project kan u aan de hand van onze beschikbare freeware Scene2Go de 3Dview, panoramaview of pointcloudview bekijken en zelf nameten.

Industrie

Scanning in de industrie en petrochemie vergt de nodige kennis & ervaring. Landmeter Van Gele is reeds jaren actief in deze sector en brengt met het nodige inzicht en de juiste keuze van opstelpunten uw installatie zo correct en volledig mogelijk in kaart.

Onze jarenlange ervaring in deze sector resulteert reeds in een betrouwbare en langdurige samenwerking met BASF Antwerpen als vaste partner.

Toepassingen

-        Architectuurmetingen van bestaande gebouwen

-        Gedetailleerde opmeting van historische of complexe gebouwen of erfgoed

-        Verticale en horizontale snedes & gevelzichten

-        Nauwkeurige volumeberekening bij grondwerken

-        Analyse van vlakheid van dekvloeren of bepleistering

-        Scannen van industriële installaties en staalconstructies

-        Afstemmen van het ontwerp op een bestaande constructie

-        As-built-documentatie (vb. volledig gebouw of enkel van technische installaties)

-        Metaverse en game-ontwikkeling

-        Ondersteuning veiligheidsdiensten & forensisch onderzoek

-        Scheepvaart

Heeft u een vraag? Neem contact op!